Opvangmogelijkheden

Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Onze school heeft tussen de middag pauze van 12.00 uur tot 13.15 uur. Kinderen kunnen thuis gaan eten, maar ook op school blijven. Wij werken samen met kinderopvangorganisatie Kidstalent. We bieden alle kinderen de mogelijkheid om zich op te geven voor het overblijven. Daar kunnen de kinderen hun boterham opeten, een drankje nuttigen en daarna lekker spelen. Zodoende kunnen ze het middagprogramma weer fris beginnen.

De opvang regelen we met vrijwilligers en beroepskrachten. In overzichtelijke groepen zorgen we ervoor dat de kinderen de rust krijgen om te eten en te drinken. Het is de bedoeling dat kinderen zelf hun boterham en drinken meenemen.

Na het eten kunnen de kinderen gaan spelen: vaak buiten op het speelplein en bij slecht weer blijven we binnen. We zorgen voor toezicht en bieden de kinderen soms activiteiten aan, zodat ze zich niet hoeven te vervelen. We vinden het belangrijk dat alle kinderen zich prettig en thuis voelen bij het overblijven Het is immers de pauze van de kinderen en dus tijd om even te ontspannen. Om alles goed te laten verlopen, hanteren we als richtlijn dat er 1 overblijfkracht aanwezig is op 15 tot 18 kinderen.

Meer informatie over de TSO
Meer informatie over het Buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf?