We zijn gestart!

Inmiddels zijn we al weer 3 weken bezig en hebben we een super fijne start gemaakt. We zijn rustig opgestart, maar zijn inmiddels alweer hard aan het werk. We zijn druk bezig met staartdelingen en cijferen, maar ook met het maken van een stamboom en het herhalen van de spellingscategorieën. We werken iedere week weer met een weektaak, waar ook extra taken op staan zoals topografie. Ook zijn we al bezig geweest met het nadenken over onze eigen doelen. Naast de reken- en spellingsdoelen van dit schooljaar hebben kinderen ook eigen doelen gesteld. Dit loopt uiteen van het verhogen van een leesniveau tot het leren van een vreemde taal. Deze doelen gaan we de komende week nog bespreken in leergesprekken in kleine groepen.

Dit schooljaar krijgen de kinderen iedere dinsdag een raadsel, dit noemen we de 'Grej of the day'. De week daarop op dinsdag krijgen ze te horen wat dit raadsel is en krijgen ze daar een micro-les over. Dit zijn zeer uiteenlopende onderwerpen, van personen tot biologie en van gebouwen tot natuurgebieden. Het raadsel van deze week was: Koningin van de muziek. Morgen krijgen de kinderen te horen wat dit is!

Tot slot zat vandaag onze eerste 'toppiepot' al vol en was het tijd voor een beloning. De toppiepot is een pot met knikkers. Als de klas goed heeft gewerkt krijgen ze knikkers erbij en als het te druk is gaan er knikkers uit. Vandaag hebben we als beloning (en alvast voor mijn verjaardag) een ijsje gehaald bij Smaakvol en daarna nog lekker in het park gespeeld.

Terug naar overzicht
Meerdere groepen

Voortgezet Onderwijs

Met een open dag probeert een VO-school zich te ...

Groep 6/7

Onderwijs op afstand 2021

Om Onderwijs op afstand in groep 6/7 te verzorgen, maken we ...

Groep 6/7

Eigenaarschap

Je kunt een leerling meer verantwoordelijkheid voor zijn ...

Groep 6/7

Creatief voor gevorderden

Wat een ontzettend gave surprises zijn er gemaakt! Een ...

Groep 6/7

Wil jij 'een grote jongen' ...

Check deze video* eens ...

Groep 6/7

Presentaties WO

Vandaag was het tijd voor onze presentaties van WO. Groep 6 ...

Groep 6/7

Grej of the Day!

Iedere dinsdag is het zo ver: tijd voor de Grej of the ...

Groep 6/7

Juf Chantal stelt zich voor

Beste ouders/verzorgers,  Ik wil me graag even aan ...