Leren Leren: herhaling roze familie

Afgelopen vrijdag hebben we op school de monstertjes van de roze familie nog eens herhaald. Deze leerstrategieën gaan allemaal over motivatie, zelfkennis, doorzettingsvermogen. Hierbij horen de monsters GoGo, Spielo, Drom en Zieme. De roze monsters helpen je bij de vragen: Hoe kan ik leren doorzetten en hoe leer ik het nut inzien van wat ik leer?

  • GoGo helpt kinderen om door te zetten, ook als het moeilijk wordt. Ze leert de kinderen af te maken waar ze aan beginnen.

  • Spielo houdt de kinderen een spiegel voor. Ze helpt kinderen inzichtelijk te krijgen wat ze wel en niet goed kunnen. Het inzetten van je kwaliteiten bij het maken van een taak is zowel tijdens het zelfstandig werken als bij het samenwerken belangrijk.

  • Drom leert de kinderen waarom ze bepaalde dingen leren. Ze leren na te denken over het belang van een taak. Daardoor wordt ook het resultaat van die taak belangrijk.

  • Zieme leert kinderen dat het belangrijk is om te weten wanneer je goed hebt gewerkt. Als leerlingen hun eigen werk en inzet kunnen beoordelen en kunnen vergelijken met eerder gemaakt werk, dan weten ze wat ze een volgende keer eventueel anders kunnen doen. Ze leren om trots te zijn op dat wat ze al bereikt hebben

Terug naar overzicht
Groep 5

vakantie

De kinderen hebben de laatste 3 dagen voor de vakantie nog ...

Groep 5

Cito en lentekriebels

De Citotoetsen zijn weer afgenomen. De kinderen hebben hard ...

Meerdere groepen

Opening week van de ...

Diverse juffen en meesters van De Smelen aan het woord in ...

Groep 5

Supermooie surprises

Wat zijn er ontzettend mooie surprises gemaakt!

Groep 5

verkeersweek

Afgelopen maandag mochten de kinderen hun fiets laten ...

Groep 5

Even voorstellen... juf Ilse

Hoi allemaal, Ik ben dus degene die de muziekles gegeven ...

Groep 5

lesstof

Van de meeste vakken zit het eerste blok er al op. We zijn ...

Groep 5

De eerste week

De eerste schoolweek zit er alweer op. Wat is die snel ...