Weekbericht groep 4

Hier weer een update uit groep 4.

Veel kinderen hebben al verschillende doelen behaald bij de rekenmeter! Sommige kinderen moeten + en - tot 10 nog halen en andere zijn al begonnen met + en - tot 20. Het automatiseren oefenen we meerdere keren per week, maar het is ook belangrijk dit thuis af en toe te oefenen. Zeker als het op tijd gaat wordt het voor veel kinderen spannend en lukt het niet meer zo gemakkelijk!

Bij spelling zijn we weer een aantal categorieën verder. Zo hebben we nu ook het plankwoord en het eer-, eur-, oor-woord geoefend. Bij taal hebben we geleerd hoe je een adres op een envelop moet schrijven en hebben we verjaardagskaartjes naar juf Joan gestuurd. 

Bij technisch lezen zijn we gestart met het uitproberen van een andere methode: Karakter. De vorige methode Atlantis beviel ons als leerkrachten niet goed en hadden het gevoel erg weinig bezig te zijn met echt technisch lezen en de leeskilometers. Vandaar dat we nu een andere methode uitproberen. Daar hebben we nog geen werkboeken van, dus daarom werken de kinderen op kopieerbladen die ze regelmatig mee naar huis nemen. Het racelezen doen we nog wel steeds vrijwel dagelijks en die bladen gaan op vrijdag mee naar huis.

Naast de 'echte' vakken hebben we afgelopen twee weken ook activiteiten binnen het thema 'onderweg' gehad. Zo hebben de kinderen zelf bootjes gemaakt en getest of die ook echt konden drijven. Ook hing er afgelopen maandag na de gymles ineens een brief van boer Jos, die uitliep op een speurtocht en een echte schatkist. De schat hadden we teruggegeven aan boer Jos en in ruil daarvoor kregen we pannenkoeken cadeau. Die pannenkoeken hebben we gebruikt bij de rekenles en daarna lekker opgegeten in de klas. Komende week start op woensdag de Kinderboekenweek met het thema 'op reis' wat aansluit bij het thema 'onderweg'. 

Op het sociaal emotionele vlak zijn we in de klas volop aan de slag met de leerstrategieën (de monstertjes), de mindset (leerkuil) en hoe we ons horen te gedragen in de klas en hoe gaan we om met elkaar. Ondanks dat dit niet gemakkelijk is, gaat dit iedere week een beetje beter!

 

Fijn weekend!

Terug naar overzicht
Groep 4

Woensdag yoga

Om lekker ontspannen de vakantie in te gaan, krijgen de ...

Groep 4

Coöperatief leren

Gisteren zijn de kinderen lekker creatief en technisch ...

Groep 4

Denk je mee?

Dit schooljaar komen weer verschillende thema's aan ...

Groep 4

Even voorstellen

Hoi allemaal! Ik ben Joan van der Heijden, ik ben 18 ...

Groep 4

Ondertussen in groep 4

Inmiddels zijn we weer een paar weken verder en is er in ...

Groep 4

Woordenschat thema 1

Komende week staat de eerste taaltoets gepland. Bij deze ...

Groep 4

Week van het hoogsensitieve ...

Van 22 tot 29 september is het de week van het ...

Groep 4

Start groep 4!

We zijn weer begonnen en de eerste twee schoolweken zitten ...