Ondertussen in groep 4

Inmiddels zijn we weer een paar weken verder en is er in groep 4 weer hard gewerkt. Zo hebben we een MonsterChallenge gehad en met alle klassen een domino door de hele school gebouwd. Verder hebben we een bezoekje gebracht aan het IVN en daar dingen over de hei geleerd. Ook is gisteren juf Joan gestart met haar stage in onze klas en heeft ze een leuk kennismakingsspel gedaan. Zij zal zichzelf binnenkort nog voorstellen op de Skozapp. 

In de klas begint onze rekenmeter al flink te groeien en hebben de kinderen al verschillende doelen behaald. De kinderen houden hun voortgang en behaalde doelen netjes bij in hun map. De minsommen tot 10, een doel uit groep 3 dat we herhalen, is voor veel kinderen nog moeilijk als het op tijd moet. Voor die kinderen is het belangrijk om dit ook thuis te oefenen, zodat ze snel door kunnen naar de + en - sommen tot 20. 

Vorige week hebben we ook de Chromebooks in gebruik kunnen nemen. Hierdoor was het maken van een toets nog nooit zo leuk geweest! Ook kunnen we eind deze week beginnen met Junior Einstein. Kinderen kunnen zowel op school als thuis inloggen via de website van Junior Einstein en daar opdrachten maken. Ook staan er gerichten weektaken klaar, die passen bij waar we op dat moment mee bezig zijn of wat de kinderen nog extra kunnen inoefenen.

Verder starten we deze week met een nieuw taalthema: onderweg. De woorden die bij dit thema horen zijn: arriveren, bereiken, de bestemming, de fietstocht, haastig, naderen, de omleiding, passeren, de postcode, de woonplaats, de afslag, de bestuurder, dwalen, de kruising, linksaf, rechtsaf, de richting, de rotonde, de routebeschrijving, de wegwijzer. Ik zal de woordlijsten meegeven aan de kinderen die het leuk vinden om de woorden thuis te oefenen, ook al komen ze natuurlijk in de lessen regelmatig aan bod.

Tot slot wil ik alle ouders van groep 4 informeren over onze klassenouder van dit jaar. Dit schooljaar is dat Ellen, de moeder van Wouter! 

Terug naar overzicht
Groep 4

Woensdag yoga

Om lekker ontspannen de vakantie in te gaan, krijgen de ...

Groep 4

Weekbericht groep 4

Hier weer een update uit groep 4. Veel kinderen hebben ...

Groep 4

Coöperatief leren

Gisteren zijn de kinderen lekker creatief en technisch ...

Groep 4

Denk je mee?

Dit schooljaar komen weer verschillende thema's aan ...

Groep 4

Even voorstellen

Hoi allemaal! Ik ben Joan van der Heijden, ik ben 18 ...

Groep 4

Woordenschat thema 1

Komende week staat de eerste taaltoets gepland. Bij deze ...

Groep 4

Week van het hoogsensitieve ...

Van 22 tot 29 september is het de week van het ...

Groep 4

Start groep 4!

We zijn weer begonnen en de eerste twee schoolweken zitten ...