Thema Herfst: week 3

- Om te beginnen: van harte gefeliciteerd aan Sander!  Hij viert zijn verjaardag deze week in de klas!!!

- Maandag hebben we dan toch nog kunnen genieten van een héérlijke herfstwandeling in het bos!  Wat ziet het er in deze tijd van het jaar toch mooi uit, hé?!  We hebben gezocht naar eikels, kastanjes, bolsters, paddenstoelen, herfstbladeren in verschillende kleuren, bomen met stam, kruin, kale takken, jaarringen...  We hebben gerend, in de boom geklommen, bladeren gegooid... De kinderen waren allemaal erg moe, maar hebben het allemaal super goed gedaan! Het was prachtig, het was geweldig, het was top!!!! (Zie ook fotoalbum)

- Vanaf deze week gaat groep 2 met juf Marieke één keer per week naar de speelzaal om Schrijfdans te doen.  Dit is een methode om lekker vrij om te gaan met de grote motoriek, zodat het uiteindelijk met de fijne motoriek ook beter verloopt.

- Deze week zijn we ook begonnen met het Gepersonaliseerd Leren met het rekenen in verschillende groepen: de vlinders, de zebra's en de giraffen.  Juf Jenna, juf Marieke en juf Cindy of juf Anja nemen een groep voor hun rekening.  Deze week hebben we op deze manier een keer leren aanwijzend tellen obv eigenschappen alsook leren vergelijken van hoeveelheden met eikels, kastanjes, dennenappels...

- Het blauwe monster ZaZa is wel al een keer in de aula op bezoek geweest, maar in de klas hebben we haar nog een keer extra besproken en het verhaal gelezen.  ZaZa leert/ onthoudt door veel te herhalen: steeds opnieuw hetzelfde proberen, zo kan je dingen leren! (Zie ook fotoalbum)

- Ivm onze Mindset bij de kleuters (lessen rondom brein e.d.) hebben we het boek "De leeuw in de muis" voorgelezen en besproken.  De angstige leeuw (bang voor de kleine muist) en de dappere muis (durft aan leeuw iets te gaan vragen) ontdekken dat iedereen wel eens dapper (moedig) is, maar ook dat je wel eens een keer angstig (bang) bent, hoe klein of hoe groot je ook bent!!!           Ben je dapper,  probeer je toch iets wat je spannend vind, bang voor bent maar toch doet dan ben je in LEF-land. Zoals muis die dapper toch iets gaat vragen aan de grote leeuw waar ze bang voor is.   Voel je je vertrouwd, iets wat je al kent, waar je je rustig voelt ben je in MAKKIE-land. Zoals muis die rustig is in haar muizenhuisje.

- We hebben met de moeilijkere woorden (schors, jaarringen, elfenbankje, trekvogels, boomstronk,...) van de herfst ' mix en ruil' gedaan. Ze zeggen het woord dat op hun kaartje staat tegen de ander en omgekeerd en ruilen, dan naar de volgende en doen ze hetzelfde.

-Nog meer kringspelen rond de herfst die we gedaan hebben: waar of niet waar? Loop naar groen als het goed is en naar rood als het fout is. De bladeren verkleuren in de herfst- in de herfst is er veel wind-paddenstoelen groeien in de boom,...                                                                                                       Raad het herfstwoord??? ze mogen ja-nee vragen stellen, welk woord heeft de juf in gedachten? Een woordkaartje aanwijzen van de herfst en het zo snel mogelijk benoemen. 

Contractwerk van deze week:

Groep 1: Maak een mooie vertekening van een herfstboom.

Groep 2:

- Ga met z'n 2-en in de rekenhoek.  De ene maakt een werkje van 4 blokken, de andere gaat deze spiegelen.  Gaat dit goed, doe het dan ook eens met 6 blokken.

- Maak een puzzel die bij jou past: weet je van jezelf dat je al goed kan puzzelen, maak dan een puzzel met veel stukken; weet je van jezelf dat je dit nog wat lastiger vind, neem er dan eentje met minder stukken.

We kijken dagelijks het Sinterklaasjournaal bij het fruit eten 's ochtends. In blijde afwachting of.....hij in Nederland geraakt. De kinderen zoeken mee op de landkaart van Nederland, die de Sint heeft bezorgd of we het stadje Zwalk kunnen vinden op de kaart. 

We hebben weer veel leuks van de herfst geleerd! Volgende week starten we met thema Sinterklaas. Gaat weer een gezellige maar spannende tijd worden voor de kinderen.

Terug naar overzicht
Groep 1/2 a

Thema Het ...

Deze week is de klank b van boeken aangeboden. We ...

Groep 1/2 a

Thema Carnaval

Om te beginnen willen we uiteraard laten weten dat we ...

Meerdere groepen

Afstandsonderwijs en Padlet

Voor de vakantie hebben jullie via de mail info gekregen ...

Meerdere groepen

Spullen van thema huisdieren

Beste ouders,Er zijn nog spullen van kinderen van thema ...

Groep 1/2 a

Afscheid Kalea

Vandaag was het de laatste dag voor Kalea bij ons op ...

Groep 1/2 a

Thema Kerstmis Week 2

Wat was me dit voor een weekje... Door de vooral plotse ...

Groep 1/2 a

Thema Kerstmis Week 1

Contractwerk: Groep 1 en 2: ik-tekening van ...

Meerdere groepen

De vlinders oefenen de ...

Bij rekenen op drie niveaus hebben de vlinders deze ...

Groep 1/2 a

Thema Sinterklaas Week 3

CONTRACTWERK: Groep 1: Vul een zak met het ...

Groep 1/2 a

Thema Sinterklaas Week 2

De klank z van z is ...

Groep 1/2 a

Thema Sinterklaas Week 1

De gezellige tijd is weer begonnen!  Het was weer ...

Groep 1/2 a

Thema Herfst: week 2

Week 2 van de Herfst zit er ook weer op. - Om te ...

Groep 1/2 a

Thema Herfst: Week 1

Deze week zijn we gestart met het thema Herfst. - De ...

Groep 1/2 a

Week 7 Thema huisdieren ...

- De laatste week van het thema Huisdieren is ...

Meerdere groepen

Even voorstellen!

Hoi Hoi, Hopelijk kennen de meeste van jullie mij ...

Groep 1/2 a

Thema Huisdieren: week 6

- Deze week komt Lola een paar ochtenden oefenen: welkom ...

Groep 1/2 a

Thema Huisdieren: week 5

- Deze week komt Retanya een paar ochtenden ...

Groep 1/2 a

Thema Huisdieren: week 4

- Deze week staat de vis centraal en dus biedt de ...

Groep 1/2 a

Thema Huisdieren: week 3

- Deze week staan de knaagdieren centraal. - De ...

Groep 1/2 a

Thema Husdieren: week 2

- De poes/kat staat deze week centraal. - De klankbij ...

Groep 1/2 a

Thema Huisdieren: week 1

- Maak met de verzamelde puzzelstukken van bij Levend ...